Møt redaksjonen for Varmere Våtere Villere 2025

Oppgaven til redaksjonen er å lage programmet for Varmere Våtere Villere 2025. Redaksjonen vil jobbe tett sammen med administrasjonen og ansvarlig redaktør, festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen. På denne måten kan festivalen dra nytte av en rekke ulike bakgrunner, erfaringer og kunnskap, og sørge for et bredt, variert, interessant og innholdsrikt festivalprogram.

Redaksjonen for Varmere Våtere Villere 2025 består av Mathias Fischer, Hauk Are Fjeld, Gudrun Sylte og Anne Karin Sæther.

Velkommen til Mathias og Hauk som nye medlemmer i redaksjonen, og takk til Anne Karin og Gudrun som også var med å lage forrige festival!

Her kan du bli bedre kjent med redaksjonen vår:

 

Mathias Fischer, daglig leder i Initiativ Vest

Hva driver du med?

Jeg jobber med hvordan vi kan håndtere omstillingen på Vestlandet og bygge samfunn for fremtiden, gjennom tankesmien Initiativ Vest.

Hvilke klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Akkurat nå tenker jeg mye over at klimasaken faller på prioriteringslisten både i folks hode og i media. Det bekymrer meg, og jeg er opptatt av at vi må få tilbake engasjementet for denne saken som er av så fundamental betydning for verden.

Hva håper du vi får til med årets festival?

Jeg håper vi får frem at dette er noe annet enn en av de mange klima-, miljø- eller energikonferansene som jeg og mange andre har vært på opp gjennom årene. Her får man andre perspektiv og tanker om klima som du ikke får alle andre steder.

 

Hauk Are Fjeld, Klimapilot i Oslo kommune

Hva driver du med?

Jeg pleier å si at jeg driver med tre ting: Klimaformidling, film, og trening. Jeg har vært med i prosjektet Klimapilotene siden 2019, og gjennom det holdt noen hundre foredrag om klimaendringer på skoler, for bedrifter, organisasjoner og på konferanser. I fjor ga jeg og to medforfattere (Julie Marie Følstad og Julie Malene Fusdahl) ut boka "En klimabok du orker å lese".

Hvilke klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Hvordan demokrati og klimaomstilling henger sammen. Jeg er selv statsviter fra Universitetet i Oslo, og fikk øynene opp for temaet da jeg studerte. Jeg mener det er mange svakheter i demokratiet vårt, og i andre land, som forhindrer klimatiltak. Jeg tror at mange av nøklene til å få til raskere omstilling ligger i å styrke demokratiet. Demokrati handler om langt mer enn å levere en stemmeseddel hvert andre år.

Hva håper du vi får til med årets festival?

Å engasjere mange, og spre massevis av kunnskap ut til folket! Jeg gleder meg skikkelig til å være der selv. Den er i min ånd, fordi jeg forsøker å formidle om klima på en optimistisk og engasjerende måte. Samtidig håper jeg at festivalen i år blir en arena hvor mange får kunnskap som de kan ta med seg videre, for å gjøre mer for klimaet. 

 

Gudrun Sylte, kommunikasjonsleder ved Bjerknessenteret

Hva driver du med?

Som kommunikasjonsleiar på Bjerknessenteret koordinerer eg eit team på fire personar som jobbar med formidling av klimaforskning. Nett no jobbar me å planlegge aktivitetar og innsats for neste år, då feirer Bjerknessenteret 25 år!

Hvilke klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Det som opptar meg i klimasaka er korleis me klarer å halde oppe engasjement og aktivitet. Eg brukar mykje tid på spørsmål rundt påverknad frå meir eller mindre skjulte krefter både med tanke på klimaspørsmålet og rundt antidemokratiske rørsler.

Hva håper du vi får til med årets festival?

Mitt mål er å lage ein festival som er relevant for folk flest, som tiltrekker seg folk frå nye publikumsgrupper. Eg håpar me får til å ta opp alvorlege diskusjonsemner ved sida av gøyale innslag.

 

Anne Karin Sæther, prosjektleder i Norsk klimastiftelse

Hva driver du med?

Jeg jobber som prosjektleder for Norsk klimastiftelse, og er veldig glad i jobben min. Noe av det jeg liker aller best er å lede en møteserie som vi har kalt Petropraten, der vi diskuterer olje- og gasspolitikk. På fritida drømmer jeg om å være mer ute i naturen og lese flere bøker, og av og til får jeg det også til.

Hvilke klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Kampen om narrativer i klima- og energipolitikken har alltid interessert meg. Hvorfor er det så lite snakk om hva klimaendringer og ekstremvær vil koste samfunnet, mens det er fryktelig mye snakk om at klimaløsninger er dyre? Og hvorfor bestiller et oljeselskap en rapport som sier at norsk olje og gass er bra for klimaet? Dette er politiske temaer jeg er opptatt av.

Hva håper du vi får til med årets festival?

Å løfte fortellinger om alt som tross alt går bra i klimaarbeidet! For selv om det er mye motvilje, og motkampanjer mot klimaarbeid, er det også mye positivt som rører seg uten at det er godt kjent. Det er fantastisk mange vanlige folk, politikere, næringslivsledere, forskere og andre som ønsker å bidra til at vi kan leve på en måte som gir mindre klimagassutslipp og mindre ødelagt natur. Jeg håper vi får til å vise fram noe av dette på årets Varmere Våtere Villere!

Previous
Previous

Billettsalget til Varmere Våtere Villere 2025 er i gang!

Next
Next

Ta Klimatoget fra Oslo til Bergen