Back to All Events

Smakslab: Vin i en varmere verden

  • The Lobby, Hotel Norge (map)

Bli med på smakslab og lær om hvordan vinproduksjonen blir påvirket i den varmere, våtere og villere verdenen klimaendringene har ført til.

I løpet av denne smakslaben vil du få smake på nøye utvalgte viner, og lære mer om utfordringene vinprodusenter står i i dag, men også noen av løsningene.

Stigende temperaturer påvirker vinens kvalitet og alkoholinnhold, og ekstremvær som tørke, branner og frost skaper store utfordringer. Klimatilpasning krever kostbare investeringer i teknologi og infrastruktur, som kombinert med mindre avlinger vil føre til økte priser. Vinproduksjon vil rett og slett bli stadig mer utfordrende i fremtiden. Samtidig er det mange som jobber med å løse disse problemene, med nye vinområder som etableres i kjøligere strøk og høyere terreng, og produsenter som eksperimenterer med mer klimamotstandsdyktige druetyper. Emballasje og frakt er også et viktig aspekt av utslippsbildet.

Velkommen til en lærerik opplevelse og lær mer om vin i en varmere verden.

Vert: Thomas Digervold, siderpommelier, Fest i Kjeften

Inngang: Egen enkeltbillett til 300,- er nødvendig.

Previous
Previous
14 March

Lykkeland i 2040: Hvordan slutter den norske oljefortellingen?

Next
Next
14 March

Om fremtidsfrykt og foreldreskap