Festivalprogram
Programmet oppdateres fortløpende med klokkeslett. Endringer kan forekomme.
Brølofonen på VilVite
Brølofonen fra Klimabrølet er på turné Norge rundt, og neste stopp er Bergen. Men hva er en brølofon? Brølofonen er et interaktivt kunstverk utviklet av Klimabrølet med oppfordring om å brøle for klimaet, og markere at vi trenger en endring nå hvis vi skal redde fremtiden vår. Brølofonens mål er å samle inn så mange brøl som mulig i løpet av fire år. Klarer Norge å samle inn to milioner brøl? Og hvor mange klarer Bergen å bidra med? Ta turen til VilVite og gi ditt brøl samtidig som du kan nyte et flott kunstverk og lære mer om natur og teknologi i VilVite sin store utstilling.
Brølofonen vil være tilgjengelig for alle og blir plassert utenfor inngangen til VilVite.
Dette er et arrangement i regi av VilVite og Klimabrølet.
Opning Biodesign Lab
Program for åpninga av Biodesign Lab!
13.30 - 14.00
Mottakelse og registrering
14.00 - 14.05
Birgitta Ralston & Siv Stoldal ønsker velkommen
14.05 - 14.20
Åpning ved Per-Arne Hvidsten Larsen, Byråd for finans, næring og eiendom i Bergen kommune.
Innlegg fra Bioregion Institute
14.20 - 15.30
Siv Støldal, motedesigner og daglig leder
Resultater fra Bioregion Institute Pilotår 2020-2021
Birgitta Ralston, designer og styreleder
Den nye estetikken
Silje Klepsvik, arkitekt og partneR
Bygge for framtiden
Alexandre Ralston Bau, designer og leder for forskning
Biomaterial forskning og rom for residenter
Tone Berge, arkitekt og partner
Biodesign Lab, akselerator for sirkulære biomaterialer
Medlemskap
15.30 - 22.00
Mingling, fest, musikk og omvisning i Biodesign Lab
Hilde Øvreeide introduserer maten fra Verdenskjøkkenet, drikke med og uten alkohol.
Bioregion Institutes pilotår og Biodesign Lab er muliggjort gjennom støtte fra Bergen kommune
Busstopp - linje 6 og 20: Laksevåg
Parkering - Damsgårdsveien 229 ved tørrdokken på vestsiden av bygget, inngang glassdør i 1. etasje
Bergen Næringsråd: Hav(vind)byen Bergen
Vår samarbeidspartner Bergen Næringsråd arrangerer “Hav(vind)byen Bergen” 9. mars.
Bergensregionen har havner, leverandørindustri, kompetent arbeidskraft, Bergen Offshore Wind Centre ved UiB og nærhet til store, mulige nye arealer for utvikling av offshore vind. Vi har særlig gode forutsetninger for å bli en ledende aktør innen havvind.
Men har vi en tydelig stemme som forteller om mulighetene og hva byen kan tilby? Er det politiske miljøet opptatt av dette? Har vi den nødvendige kompetansen i regionen, eller trenger vi å bygge den opp? Og er vi bevisst vår posisjon?
På dette seminaret møter du de sentrale utbyggerne, politikerne og leverandørindustrien med ambisjoner om å bygge en ny industri som ytterligere kan befeste havbyen Bergen.
Registrering og frokost fra kl. 08.00.
Gratis inngang ved billett til Varmere Våtere Villere, men man må registrere seg på forhånd:
Vekstskaperne: Klimaspesial
Vi kickstarter den store klimafestivaluken i Bergen med en av våre mest populære møteserier Vekstskaperne. Denne gangen som en egen klimaspesial. Møt gründere og vekstskapere som alle har til felles at de jobber med prosjekter og virksomheter som setter kampen mot klimaendringer aller høyest på agendaen.
Møt tre virksomheter innenfor tre ulike bransjer som alle jobber med å redusere utslipp på sin måte. Og møt personene bak Klimafestivalen som forteller om hvordan de jobber med å gjøre festivalen til Norges største og viktigste nasjonale klimafestival. Hør de gode historiene om hvordan det er å være klimagründer og vekstskaper med mål og ambisjon om å kutte klimagassutslipp.
Dagtidsprogram
-
Onsdag 9. mars: UiB
Universitetet i Bergen (UiB) har nærmere 21.000 studenter og over 4.200 ansatte og er det nest eldste universitetet i Norge. Det har syv fakulteter, med til sammen over 60 tilhørende institutter og sentre. UiB fremmer forskning, faglig bredde og internasjonalt samarbeid.
-
Torsdag 10. mars: NHH
Norges handelshøyskole (NHH) er blant de ledende handelshøyskolene i Europa. De har et internasjonalt høyt respektert forskingsmiljø og er førstevalget for studenter som skal ta økonomisk-administrativ utdanning i Norge, og har et tett samspill med nærings- og samfunnsliv.
-
Fredag 11. mars: HVL
Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største utdanningsinstitusjonene i landet, med omtrent 17.000 studenter. HVL har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitenskap, ingeniør- og maritime utdanninger, lærer-, kultur- og idrettsfag, natur- og samfunnsvitenskap, og økonomi og ledelse.