Back to All Events

Klimapåvirkning på tapp og flaske

  • Loftet, Kulturhuset i Bergen (map)

Har du fått med deg at klimaendringene truer favorittdrikken din? Humle-produksjonen som er nødvendig for å lage øl har allerede blitt rammet av stigende temperaturer og vannmangel. Norsk sider har endelig blitt en nasjonalskatt, men ekstremvær påvirker avlingene så mye at det er vanskelig å holde produksjonen oppe. Vinterroirer verden over er truet av klimapåvirkningene - og endringer i vårfrosten har allerede satt sine spor. Samtidig har klimaendringer gitt liv til nye områder. Hvordan ser fremtidens produksjon ut - forsvinner de gamle kjente klassikerne, og vil nye produkter og metoder måtte finnes opp? Kom og hør hva de ulike produsentene allerede står i, hva de er bekymret for, og hvordan de ruster seg for endringene.

Olav Bleie, Siderprodusent, Alde
Frederik Kolderup, Vindistributør, Non Dos
Ingeborg Lindheim, Ølbrygger, Lindheim Ølkompani

Samtaleleder: Thomas Digervold, Øl- og sidersommelier

Previous
Previous
10 March

Klimautfordringen i et 100-års perspektiv – fra 1972 til 2072

Next
Next
10 March

Klær og utslipp - tid for systemskifte?